Amerikanska pannkakor med lönnsirap

Svenska pannkakor i all ära - de är goda på längden och tvären året runt. Men ibland är det kul med lite variation och då ligger amerikanska pannkakor nära till hands. Det smaskiga med dem är att äta dem med lönnsirap. Det ger en annan karaktär och en himmelsk sötma till pannkakorna (nu vattnas det i munnen!).

Testa detta enkla recept och se till att ha din lönnsirap framme ur skafferiet! Om du förvarar den i kylen, kan det bildas kristaller eller så blir den för trögflytande för att tålamodet ska funka!

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
½ tsk salt
3 ½ dl mild yoghurt naturell, filmjölk eller mjölk
1 ägg

smör eller olja till stekning

Till servering:
färska bär
lönnsirap

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
Rör ner yoghurten, äggulan och smöter eller oljan.
Vispa ihopa det till en slät smet.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Smält smöret i stekpannan.
Stek små pannkakor på låg värme. Vänd dem när det börjar bildas små bubblor på ovansidan.


Servera de amerikanska pannkakorna med lönnsirap och bär.


Tack Arla för recpetet och bildlån!



lönnsirap


---- Utmaning: kör en vegansk månad!

Kommentarer