Kyckling i krämig dragonsås (ELLE Mat & vin)



Kyckling i krämig dragonsås (ELLE Mat & vin)

Ett av Jessica Frejs mest uppskattade recept: Kyckling i krämig dragonsås. Det är såsen som är själva grejen med den här rätten, därav mycket sås, och vi lovar att den kommer att gå åt.

Tips! Klyftpotatis, pressad potatis och potatisgratäng är minst lika gott till som kokt ris. Om du vill ha en magrare sås så byt ut hälften av grädden mot vatten.

4 portioner
20 minuter

Du behöver:

700 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
25 g smör att steka i
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap

Gör så här:

Skär kycklingen i kuber, på ungefär 2 x 2 cm vardera
Stek kycklingen i smör i en het stekpanna så att den får fin färg. Krydda emd salt och peppar.
Skala och hacka både lök och vitlök. Stek dem sen tillsammans med kycklingen på medelvärme i fem minuter.
Tillsätt övriga ingredienser: vin, crème fraiche, grädde, dragon, fond och så senap. 
Rör om så att det blandas väl.
Servera med kokt ris elelr mathavre..


Kommentarer