Tack Zeina för receptet, det återfinns här.
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda eller örtsalt
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Gör så här:
Börja med att värm ugnen till 250° och se till att den är riktigt varm innan du tar in kycklingen. Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan. Krydda filéerna runt om med salt och peppar. Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme, ca 4-5 min på varje sida. Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ta genast in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200°. Efter 15-17 min tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har) och täcker genast med folie, låt vila i 15 min. Skär sedan i diagonala skivor, häll över skyn från ungsformen och servera. De är lika goda kalla som varma. Servera med café de pariS sås, bea eller en annan favoritsås.
Zeinas fina böcker finns här:
Kommentarer
Skicka en kommentar