Leif Mannerströms köttbullar

Leif Mannerströms köttbullar


Efter att ha varit kock och krögare i många Herrans år och även domare i Sveriges mästerkock, så vet hela halva Sverige vem Leif Mannerström är.

Här är ingredienserna - följ den slaviskt för att få till Leif Mannerströms köttbullar!


400 g nötfärs

400 g blandfärs

1 dl gräddmjölk

1 dl ströbröd (den kan ersättas av en blötlagd baguette för mer smak)

1 ägg

½ dl vatten

2 kokta potatisar

2 små gula lökar

1 msk farinsocker

3 msk spad av ansjovis

2 msk koncentrerad kalvfond

2 msk kinesisk soja

salt och nymalen vitpeppar

smör att steka i


Gör så här:


1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg med vattnet till en lös smet. Låt den dra i ca 10 minuter.

2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.

3. Mosa sönder de kokta potatisarna med en gaffel.

4. Blanda ihop ingredienserna till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Forma runda små fina köttbullar på cirka 25 gram vardera och stek gyllenbruna i smör.


Receptet kommer från recept.se.


---- Utmaning: kör en vegansk månad!

Kommentarer