Asså, den här rätten och Jennies alla andra recept - skulle kunna laga dessa livet ut och jag tänkte leva tills jag är 100.
Här är receptet på Jennie Walldéns Kyckling cashew:
Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
2 klyftor vitlök, hackade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
1 röd paprika, i munsbitar
3 salladslökar, i 3 cm-bitar
2 pak choi, i grova bitar
0,5 dl rapsolja
Sås
0,75 dl ostronsås
1 msk black bean sauce (eller 2 msk hoisinsås)
0,5 msk risvinäger
3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
1 msk sesamolja
Till servering
200 g cashewnötter
jasminris
Instruktioner
1. Koka riset enligt vad som står på förpackningen.
2. Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
3. Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar. Fräs den på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg och ställ undan.
4. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med resten av vitlöken vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast en minut.
5. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om någon mer smak behöver tillsättas. Strössla över cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.
----
Kommentarer
Skicka en kommentar