Dan Dan nudlar




Den här rätten med dan dan nudlar vill du bara bjuda på om och om igen! Från Ica hittar vi detta specifika receptet på dan dan nudlar kommer från Ica.

Dan-Dan är en underbar kinesisk nudelrätt. Dressingen på jordnötssmör, ingefära, lime och soja med sting från sambal oelek är magiskt god. Vänd ner dressingen med de nykokta risnudlarna och de krispiga grönsakerna. Blanda slutligen med den färska spenaten och tomaterna. Ät gärna med pinnar!


Ingredienser:

Dressing

1 msk riven färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

saften av 1/2 lime

1 tsk sambal oelek

3 msk japansk soja

1 dl jordnötssmör

1 tsk strösocker

1/2 purjolök

4 port risnudlar

250 g körsbärstomater

250 g champinjoner

250 g sojabönor

1 msk olja

65 g babyspenat


Gör så här: 

1. Tina sojabönorna.

2. Gör dressingen: Skala och riv ingefäran och lägg i en bunke. Pressa i vitlöken och vispa ner pressad lime, sambal oelek, soja, jordnötssmör och socker.

3. Ansa och finstrimla purjolöken och vänd ner purkolöken.

4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

5. Dela alla tomaterna.

6. Kvarta champinjonerna, fräs dem och sojabönorna sen i oljan i en stekpanna.

7. Vänd ner nudlarna och dressingen. Låt allt bli varmt och blanda med spenat och tomater.


----

Kommentarer