Godaste kladdkakan

Bästa kladdkakan - godaste kladdkakan

Det skulle vara den godaste kladdkakan enligt Icas recept och jag måste nog hålla med! Den blir inte mer len och helt perfekt lagom kladdig är så här: det måste vara den ultimata ingredienslistan till den bästa  kladdkaka. Så tack Ica för receptet!


Ingrediernser:

smör

3 ägg (medium storlek)

3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)

1.75 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)

1.25 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)

0.5 msk vaniljsocker

2 krm salt

- smör till att smörja formen med

- mjöl till att mjöla formen


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smält smöret. och rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

3. Rör ner smöret först i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.

4. Häll smeten  i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).

5. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter (18 skulle jag säga!). Kakan är klar så är den torr på ytan. Låt den svalna.

----

Kommentarer