Det skulle vara den godaste kladdkakan enligt Icas recept och jag måste nog hålla med! Den blir inte mer len och helt perfekt lagom kladdig är så här: det måste vara den ultimata ingredienslistan till den bästa kladdkaka. Så tack Ica för receptet!
Ingrediernser:
smör
3 ägg (medium storlek)
3 dl strösocker (3 dl motsvarar ca 270 g)
1.75 dl vetemjöl (1 3/4 dl motsvarar ca 105 g)
1.25 dl kakao (1 1/4 dl motsvarar ca 50 g)
0.5 msk vaniljsocker
2 krm salt
- smör till att smörja formen med
- mjöl till att mjöla formen
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. och rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Rör ner smöret först i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
5. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter (18 skulle jag säga!). Kakan är klar så är den torr på ytan. Låt den svalna.
----
Kommentarer
Skicka en kommentar