Allt som Tareq lagar blir gott! Som när han lagar den här kycklinggratängen som dessutom går hyfsat snabbt att laga. Ett plus är att den göra på kycklinglårfiléer, som brukar vara billiga, billigare än kycklingfiléer, men ingen större skillnad i smaken förutom benen då.
Tareqs recept på kycklinggratängen finns här hos Köket.se och även bilden kommer därifrån, tack!
Ingredienser:
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt
nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chilifrukt utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl finriven parmesanost
Till serveringen:
körsbärstomater
färsk basilika
4 portioner kokt pasta
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Fräs kycklingen i cirka fem minuter på medelvärme tills den fått färg. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
Strimla de soltorkade tomaterna och skala och finhacka vitlöken samt chilin.
Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i två minuter, tills det börjar dofta ljuvligt gott.
Strö över timjan och oregano och häll i all buljong. Tillsätt sen grädden och även parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten har smält.
Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter.
Dela körsbärstomaterna. Plocka basilikabladen.
Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
Tareq skriver även: matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din krämiga gratäng! Fantastiskt bra!
----
Kommentarer
Skicka en kommentar