Det här receptet "Krispig lax i krämig parmesansås" är en fullpoängare som härstammar från Mathems smarta koncept med recept med enbart fem ingredienser-ish. Du får själv välja tillbehör som potatis eller pasta till exempel.
Ingredienser (fler än fem!):
- 600 g färsk laxfilé
- 3 dl vispgrädde
- 100 g Pparmesanost
- 1 st citron - gärna ekologisk
- 1 st kruka färsk gräslök
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 msk Olivolja
- 700 g fast potatis
Så här gör du:
1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.
Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
----
Kommentarer
Skicka en kommentar