Krispig lax i krämig parmesansås (Mathem)

Krispig lax i krämig parmesansås


Det här receptet "Krispig lax i krämig parmesansås" är en fullpoängare som härstammar från Mathems smarta koncept med recept med enbart fem ingredienser-ish. Du får själv välja tillbehör som potatis eller pasta till exempel.

Ingredienser (fler än fem!):

  • 600 g färsk laxfilé 
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g Pparmesanost
  • 1 st citron - gärna ekologisk
  • 1 st kruka färsk gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk Olivolja
  • 700 g fast potatis

Så här gör du:

1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.

3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.

Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.

----

Kommentarer