Krämig pasta med oxfilé



En riktigt lyxig och god pastarätt so inte tar lång tid att göra: oxfilépasta - visst vatttnas det i munnen?

Rcceptet och bilden är från Coop.

Oxfilépasta

320 g pasta, t ex rigatoni

300 g oxfilé, strimlad

250 g champinjoner, i kvartar

1 rödlök, skivad

1 vitlöksklyfta, riven

smör, till stekning

4 dl grädde

2 msk oxfond, ev konjak

salt och svartpeppar

hackad färsk persilja


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.

Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.

Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.

Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.

Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.



Kommentarer