En riktigt lyxig och god pastarätt so inte tar lång tid att göra: oxfilépasta - visst vatttnas det i munnen?
Rcceptet och bilden är från Coop.
Oxfilépasta
320 g pasta, t ex rigatoni
300 g oxfilé, strimlad
250 g champinjoner, i kvartar
1 rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, riven
smör, till stekning
4 dl grädde
2 msk oxfond, ev konjak
salt och svartpeppar
hackad färsk persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, den ska vara al dente.
Stek oxfilén hastigt i smör i het panna, salta och peppra, lägg åt sidan.
Stek champinjoner, lök och vitlök i smör tills löken är mjuk.
Tillsätt grädde och oxfond och låt sjuda ca 10 min. Vänd ner oxfilé och pasta i såsen och låt koka ihop några minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja vid servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar