Kyckling i god krämig tomatsås (Aftonbladet)

Tomatsåsen passa väldigt väl till den här rätten och med ris till så fångar du upp all den goda såsen med de mustiga smakerna. Såsen blir härligt krämig och smakrik.

Receptet kommer från Aftonbladet som också står för bilden. Tack för lånet.



Ingredienser:

4 ekologiska kycklingfiléer
1 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
500 g tomater, finkrossade / passerade
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk finkornig senap
1 tsk balsamvinäger
2 dl grädde eller havrebaserat alternativ
salt och peppar
1 kruka basilika

Gör så här:

  1. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna så de får fin färg. Salta och peppra.
  2. Finhacka löken och låt den fräsa med i pannan, tillsätt lite mer olja om det behövs.
  3. Riv ner vitlöken i stekpanna. Stek tills löken börjar bli mjuk.
  4. Strö över vetemjölet, rör runt och häll i tomatkrosset.
  5. Smula i buljongtärningen och tillsätt senapen och balsamvinägern.
  6. Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuka i cirka 20 minuter tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
  7. Strimla basilikan och rör ner på slutet, spara några blad till dekoration.
  8. Servera med pasta ris och en fräsch sallad.

Kommentarer