Halloumistroganoff

Halloumi-stroganoff
Halloumi-stroganoff från Ica

Man kan äta mindre kött, man behöver inte bli vegetarian eller vegan, men alla kan dra ned på sin köttkonsumtion. Halloumi-stroganoff är ett bra exempel på det - men se till att osten är gjort på rätt sätt utan antibiotika.

Här ett gott recept från Ica:

Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400 g halloumiost
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk tokad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar

Instruktioner
  1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och halloumi i större långa strimlor.
  2. Stek halloumin i hälften av oljan på hög värme tills den får färg. Lägg åt sidan.
  3. Häll i resten av oljan och fräs lök, vitlök och paprika tills löken blivit mjuk.
  4. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut.
  5. Blanda i halloumi, passerade tomater, grädde och vatten.
  6. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer