Smaskig poké bowl från Arla.
4 dl rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g färsk tonfisk
Marinad:
1 hackad schalottenlök
1 hackad salladslök
3 msk japansk soja
1 tsk srirachasås
1 tsk sesamolja
1 tsk rostade sesamfrön
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ skivad gurka
1 skivad rödlök
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
1 dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 kruka färsk koriander
150 g Arla® färskost naturell
Färskost Naturell 25%
1 tärnad avokado
1 dl tinade sojabönor
4 skivade rädisor
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna tonfisken. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i tonfisken.
Picklade grönsaker:
Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå hälften av den varma lagen över rödlöken. Låt resten av lagen svalna och häll den över gurkan.
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
Blanda majonnäs och srirachasås. Hacka koriandern, spara lite till servering. Mixa med färskost.
Servering:
Lägg riset i 4 skålar. Lägg tonfisk i mitten av varje skål. Fördela sojabönor, avokado, rädisor, picklad rödlök och gurka, srirachamajonnäs och korianderkräm runt tonfisken. Toppa med sesamfrön och hackad koriander.
4 dl rundkornigt ris, gärna sushiris
300 g färsk tonfisk
Marinad:
1 hackad schalottenlök
1 hackad salladslök
3 msk japansk soja
1 tsk srirachasås
1 tsk sesamolja
1 tsk rostade sesamfrön
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ skivad gurka
1 skivad rödlök
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
1 dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 kruka färsk koriander
150 g Arla® färskost naturell
Färskost Naturell 25%
1 tärnad avokado
1 dl tinade sojabönor
4 skivade rädisor
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna tonfisken. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i tonfisken.
Picklade grönsaker:
Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå hälften av den varma lagen över rödlöken. Låt resten av lagen svalna och häll den över gurkan.
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
Blanda majonnäs och srirachasås. Hacka koriandern, spara lite till servering. Mixa med färskost.
Servering:
Lägg riset i 4 skålar. Lägg tonfisk i mitten av varje skål. Fördela sojabönor, avokado, rädisor, picklad rödlök och gurka, srirachamajonnäs och korianderkräm runt tonfisken. Toppa med sesamfrön och hackad koriander.
Kommentarer
Skicka en kommentar