Visst låter det gott?
Ingredienserna är:
1 msk senap
1/2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
salt och peppar
Grönsaker
2 avokador
2 tomater
4 skivor mörkt bröd
1 1/2 dl riven lagrad ost
4 skivor kallrökt lax
Till garnering:
dill
Ostgratinerad smörgås med avokado och rökt lax
Lagrad ost på mörkt bröd, skjuts in i ugnen och sedan på med en liten kulle av rökt lax och avokado i en god senapsdressing. Med den syrade löken får det här receptet en läcker accent.
Gör så här
Syrad lök: Koka upp vinäger, socker och vatten.
Skala, dela och skiva löken tunt.
Lägg löken i lagen och koka upp och låt det svalna.
Sätt ugnen på 225°C.
Dressing: Vispa ihop socker, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Dela, kärna- och gröp ur avokadorna. Skär avokadon i bitar och blanda med dressingen. Skiva tomaterna.
Lägg bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Strö osten på bröden och gratinera mitt i ugnen 5- 10 minuter.
Till garnering: Lägg avokado, tomater och lax på bröden. Toppa med syrad lök och gärna dill.
Källa. ICA
Ingredienserna är:
1 msk senap
1/2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
salt och peppar
Grönsaker
2 avokador
2 tomater
4 skivor mörkt bröd
1 1/2 dl riven lagrad ost
4 skivor kallrökt lax
Till garnering:
dill
Ostgratinerad smörgås med avokado och rökt lax
Lagrad ost på mörkt bröd, skjuts in i ugnen och sedan på med en liten kulle av rökt lax och avokado i en god senapsdressing. Med den syrade löken får det här receptet en läcker accent.
Gör så här
Syrad lök: Koka upp vinäger, socker och vatten.
Skala, dela och skiva löken tunt.
Lägg löken i lagen och koka upp och låt det svalna.
Sätt ugnen på 225°C.
Dressing: Vispa ihop socker, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker: Dela, kärna- och gröp ur avokadorna. Skär avokadon i bitar och blanda med dressingen. Skiva tomaterna.
Lägg bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Strö osten på bröden och gratinera mitt i ugnen 5- 10 minuter.
Till garnering: Lägg avokado, tomater och lax på bröden. Toppa med syrad lök och gärna dill.
Källa. ICA
Kommentarer
Skicka en kommentar