Ramen med ägg och champinjoner (ICA)

Ramen med ägg och champinjoner


Ramen med ägg och champinjoner

Ingredienser
6 ägg
Vitlökspasta
1 king solo vitlök
1/2 dl olja
1 röd chili
1/2 dl sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger

Soppa
250 g champinjoner
1 msk olja
1 l svamp- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
japansk soja
4 port ramennudlar
125 g salladslök
250 g pak choi
1/2 kruka koriander
1 ask böngroddar (à 180 g)

Gör så här
Koka upp vatten till äggen. Lägg i dem och sjud 8 minuter. Spola dem sedan kalla och skala dem.

Vitlökspasta:
Skala och riv vitlöken. Värm oljan i en kastrull och tillsätt vitlöken och låt puttra tills den är ljusbrun.
Dela, kärna ur och strimla chilin. Ta kastrullen från plattan och rör i chili och sesamfrön. Mixa eller stöt blandningen i en mortel. Blanda i vinägern.

Soppa:
Riv svampen med händerna i mindre bitar. Stek i oljan och lägg över i en stor kastrull. Häll i buljongen och låt koka upp. Smaksätt buljongen med vitlökspasta och smaka av med soja.
Koka nudlarna i buljongen enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skiva salladslök och pak choi samt grovhacka koriandern.
Lägg nudlar, pak choi och böngroddar i skålar och häll på buljongen. Strö på salladslök, koriander och dela och lägg i äggen och servera.

Hämtat från Ica.

Kommentarer