Vinterns matiga fisksoppa (Arla)




Vinterns matiga fisksoppa kommer från Arla:
Den färdiga soppan förvandlas till en mustig soppgryta, rågad med smaker och dofter.

4 portioner

1 liter Kelda® Skärgårdssoppa
Skärgårdssoppa 5%
200 g rotselleri
100 g savoykål
1 fänkål
rivet skal och saft av ½ citroner
1 krm salt
1 krm svartpeppar
400 g laxfilé
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Smör- & rapsolja
1 dl skalade räkor, ca 60 g

Gör så här
Skala rotsellerin. Skär rotselleri, savoykål och halva fänkålen i ca ½ cm stora tärningar. Hacka savojkålen. Strimla resten av fänkålen tunt och blanda med citron, salt och peppar. Ställ den åt sidan. Skär laxen i ca 2x2 cm bitar. Fräs de tärnade grönsakerna i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Häll på soppan och koka upp. Lägg i laxen och låt sjuda ca 3 min. Toppa soppan med räkor och fänkålssallad.

Näringsvärden, per port
Energi: 470 kcal
Protein: 28 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 28 g

Kommentarer