Ugnsbakad penne med tomat (Mitt kök)
Supergott, superenkelt och massa god ost!
Ingredienser
4 portioner
400 g penne
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 peperoncino eller 2 krm chiliflakes
olivolja
3 burkar skalade tomater à 400 g
1 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar, nymald
3 dl riven parmesanost
2 mozzarella
Så här gör du
65 minuter
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och peperoncino eller chiliflakes i några minuter i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna och vattnet. Sjud under lock i cirka 20 minuter.
Mixa till en tunn sås med stavmixer. Riv ner basilikabladen. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.
Blanda pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl parmesanost.
Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer tomatsås, parmesanost och en skivad mozzarella. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost.
Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar