4 PORTIONER
500 g kokta rödbetor
25 g smör
1 strimlad rödlök
150 g stora kaprisbär
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk ättiksprit (12 %)
TORSKRYGG:
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
600 g torskrygg
SERVERING:
2 msk smör till stekning
50 g smör att bryna
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här:
1
Skär rödbetorna i tärningar eller klyftor. Stek dem i smör med rödlök, kapris, salt och peppar cirka 5 minuter, tills löken mjuknat och rödbetorna är varma. Droppa ättika över grönsakerna, vänd runt och lägg upp på ett fat.
Torskrygg
1
Salta och peppra torsken. Smält smör i en panna och stek fisken cirka 5 minuter på varje sida.
2
Bryn smöret i en kastrull under vispning tills det får en mörk gyllene färg. Ringla smöret över fisken och rödbetorna vid servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar