Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör (Coop)




4 PORTIONER

 500 g kokta rödbetor
 25 g smör
 1 strimlad rödlök
 150 g stora kaprisbär
 0.5 tsk salt
 0.5 tsk svartpeppar
 1 tsk ättiksprit (12 %)

TORSKRYGG:
 1.5 tsk salt
 0.5 tsk svartpeppar
 600 g torskrygg
SERVERING:
 2 msk smör till stekning
 50 g smör att bryna
 = finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här:
1
Skär rödbetorna i tärningar eller klyftor. Stek dem i smör med rödlök, kapris, salt och peppar cirka 5 minuter, tills löken mjuknat och rödbetorna är varma. Droppa ättika över grönsakerna, vänd runt och lägg upp på ett fat.

Torskrygg
1
Salta och peppra torsken. Smält smör i en panna och stek fisken cirka 5 minuter på varje sida.

2
Bryn smöret i en kastrull under vispning tills det får en mörk gyllene färg. Ringla smöret över fisken och rödbetorna vid servering.

Kommentarer