Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg (Elle Mat & vin)



Potatisvåfflor med bönor, chorizo och pocherat ägg (Elle Mat & vin)
2 personer

Du behöver:

275 g potatis
½ gul lök
1 msk olivolja
2 ägg
1 dl ströbröd
½ tsk torkad timjan
salt
färskmald svartpeppar
smör, till stekning

Till servering:

4 ägg
2 msk ättiksprit, 12 %
1 chorizo
1 burk (ca 400 g) vita bönor i tomatsås
1 msk repad färsk timjan
1 msk olivolja
färskmald svartpeppar

Gör så här:

Skala potatis och lök. Riv dem på den fina sidan av ett rivjärn och pressa ur överflödig vätska. Rör ihop rivet med olja, ägg, ströbröd, timjan, salt och peppar till en väl blandad smet.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör. Fördela hälften av smeten i järnet och grädda, grädda resterande smet. Koka upp vatten i en stor kastrull. Häll i ättika och knäck i äggen. Lyft upp med hålslev. Slanta chorizon och stek. Toppa våfflan med bönor, korv och ägg. Ringla över olja. Strö över timjan och peppar.

Kommentarer