Indisk linssoppa (Arla)



Indisk linssoppa (Arla)

Den här smakrika soppan svänger du snabbt ihop med färdig tomatsoppa och kokta linser. Svalka av hettan med en klick matyoghurt på toppen.


1 liter Kelda® Mild tomatsoppa
Mild tomatsoppa 3%
2 tsk hackad färsk ingefära
1 morot
2 tsk garam masala
2 krm chiliflakes
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Smör- & rapsolja
1 burk kokta röda linser à 400 g

Till servering:
2 dl Arla Köket® matyoghurt
matyoghurt 8%
25 g kokoschips
4 naanbröd
1 klyftor av lime

Gör så här
Finhacka ingefäran. Riv moroten grovt och fräs med ingefära, garam masala och chiliflakes i smör-&rapsolja i en kastrull, utan att det får färg. Häll av och skölj linserna. Tillsätt soppan och linserna och värm under omrörning. Toppa med matyoghurt och kokos. Servera med naanbröd och limeklyftor.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi: 535 kcal
Protein: 15 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 24 g

Kommentarer