Favoriten som aldrig går ur tiden. spagetti med köttfärssås. Just den här varianten från Arla:
En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.
Antal portioner: 4
400 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Smör- & rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl rött vin
½ tärningar köttbuljong
¾ dl Arla vispgrädde
400 g krossade tomater
½ tsk strösocker
300 g spaghetti
1½ dl Kvibille® cheddar riven
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.
Tips:
Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.
Näringsvärden, per portion
Energi: 685 kcal
Protein: 33 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 35 g
Kommentarer
Skicka en kommentar